Betelt a kalap

Betelt a kalap: a surabayai repuloteren ulok, a 300 naposra tervezett, 550 naposra hizlalt malangi kalandon korulbelul egy ora mulva veget er. Kicsit maganyos, kozepesen elerzekenyulos, nagyon nosztalgiazos hangulatomat most a telefonom nyomkodasaval probalom porazon tartani. Irtam mar blogot szamitogepen, laptopon, tollal fuzetbe, angolul es magyarul, de igy, eritokepernyon, ekezetek nelkul most eloszor. Szorgalmasan ala is huzigalja pirossal az osszes szot a tulokos telefonom.

As soon as a piece of paved road made us think that the tough part is over, this is what we saw...

Amikor nem tudom megfogalmazni amit irni akarok, altalaban mindenfele szeretett szamok moge bujok: ennyi meg ennyi kilometer, bemotorozott szigetek listaja, napok, honapok, satobbi. Ezt most kihagyom, pedig nagy a kisertes. Sokkal fontosabb talan valami puhabb szamvetes, mondjuk az, hogy a 2012 nyaranbaz egyetemrol elszabadult, Indoneziaba repulo, blogot nyito Tomi mit szolna a mostanihoz. Biztosan nem tudhatom, de azt hiszem tetszene neki. Ha nem lett volna annyira nehez ma otthagyni a hazat, a baratokat, ha most nem ereznem magam ennyire furcsan, hanem csak a kovetkezo fejezetet varnam turelmetlenul,akkor talan nem is erte volna meg az egesz, marpedig megerte. Akarmennyire nem lesz tovabbi haszna az eletemben, akkor is megtanultam indonezul. Most ugy erzem hogy a ma reggeli beszelgetes, viccelodes miatt a travelcarban a batikba bugyolalt rancos javai nenikkel megerte megtanulni. Megerte a baratok, az elmenyek miatt, a tapasztalatert, hogy a vilag mennyire hatalmas. Nem is magamat vagy benneteket akarlak meggyozni, csak ez jon most.

Végül úgy döntöttem, hogy nem a fenti szöveghez illő képet szúrok be, hanem ezt, amin egy kölyök neveli a rizst körkörös alapossággal

Banom, hogy az utobbi fel evben nem irtam ide semmit. Egesz mas vilag volt diak helyett tanarkent, uj helyett regikent megelni. Nem rosszabb vagy jobb, csak mas. Azt hiszem most mindossze szeretnek igy, ebben az uzenetben egy idore elbucsuzni Indoneziatol, vagyis annak millio arcatol es attol a rengeteg embertol, akikkel itt talalkoztam. Hihetetlen hullamvasut volt, es semmi penzert nem cserelnem el egyik napjat sem, akarmire. Szeretek ugy gondolni ra, hogy nem csak kaptam, de adtam is ezek alatt a honapok alatt az orszagnak, es hogy valmilyen formaban lesz meg ennek folytatasa. A fejezetet mindenesetre most lezarom, remelem a postokat olvasva ti is jol szorakoztatok! Most pedig irany a check-in pult, es az uj kalandok:)

Ő nem Evetke, hanem egy nagyon aranyos lány az előttem lévő sorból, tehát egy jó tanuló húga lehet.Itt talán nem látszik, de ki van festve a kis szeme is rendesen!

Ígytörtént!

A Hidat előszeretettel használják a szigorítás helyszíneként a barátaim

Ilyen magányos úthoz azért messzire kell menni Malangtól. Megéri? Meg hát!

DSC_5876

Miután meguntam napi négyszer visszarakni a leesett láncot, állíttattam a feszességén egy vidéki motorszervízben. A beavatkozás ára kétezer rúpia, azaz negyvenhat forint, amiben benne volt három anya anyagdíj:)

DSCN2279

Ez az a kép. Fegyverek, erőszak, vér, homok, minden ami kell

A Merapi vulkán, amiről nemsokára szó lesz. Megéri megmászni!

DSCN0056

Proundly Transporting the Elderly since 2005!

DSCN3434

Danau Ranau. Lakes sound different than seas or oceans, I almost forgot

DSCN4559DSCN4584

 

Categories: Hungarian | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Betelt a kalap

  1. j dani

    Elnézést kérek a fiam buta és sértő kommentjei miatt és kérem törölni azokat
    Üdvözlettel: Jakab Károly

Kommentálni ér

Create a free website or blog at WordPress.com.